Bu çalışmada, α - tokoferol (E vitamini) içerikli mikrokapsüller, jelatin ve arap zamkı polimer karışımları kullanılarak kompleks koaservasyon yöntemi ile oluşturulmuştur. Emülsiyonu oluşturmak için yüzey aktif madde ve mikrokapsül duvarına çözünmezlik kazandırmak için çapr az bağlayıcı duvar materyallerine eklenmiştir. Polimer oranı, yüzey aktif maddenin miktarı ve cinsi, çapraz bağlayıcı miktarı ve cinsi, karıştırma süresi ve türü gibi parametrelerin mikrokapsülasyona etkileri incelenmiştir. Mikrokapsüllerin morfolojisi ta ramalı elektron mikroskobu (SEM) ve optik mikroskop ile karakterize edilmiştir. Ek olarak, mikrokapsülasyonu açıklamak ve kimyasal yapısını araştırmak için Fourier dönüşümü kızılötesi spektroskopi (FT - IR), termogravimetrik analiz (TGA), yüksek performanslı sıvı kromatografi (HPLC) gibi analizler yapılmıştır.
Anahtar Kelimeler: Mikrokapsül, Kompleks Koase r vasyon, E Vitamini, Jelatin - Arap Zamkı
In this study, α - tocopherol (vitamin E) microcapsules will be formed by complex coacervation method using gelatin and gum arabic polymer mixtures. To form the emulsion as a surfactant and the microcapsule wall to impartinsolubilityproperty as crosslinker is added to wall m aterials. The effects of the parameters such as polymer ratio, surfactant quantity and type, cross - linker quantity and type, mixer time and type on microencapsulation will be investigated. Microcapsules morfologywill be characterized by scanningelectronmicroscopy (SEM) and opticalmicroscopy. Inaddition fourier transformationinfraredspectroscopy (FT - IR), thermogravimetricanalysis (TGA), high performance liquid chromotography (HPLC) analysiswill be carriedout to explain the microencapsulati on and investigate the microcapsulestructurechemically.
Keywords: Microcapsule, Complex C oa c ervation, Vitamin E, Gelatin, Arabic Gum
Tez (Yüksek Lisans) - Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Anabilim Dalı, 2016.
Kaynakça var.
Bu çalışmada, α - tokoferol (E vitamini) içerikli mikrokapsüller, jelatin ve arap zamkı polimer karışımları kullanılarak kompleks koaservasyon yöntemi ile oluşturulmuştur. Emülsiyonu oluşturmak için yüzey aktif madde ve mikrokapsül duvarına çözünmezlik kazandırmak için çapr az bağlayıcı duvar materyallerine eklenmiştir. Polimer oranı, yüzey aktif maddenin miktarı ve cinsi, çapraz bağlayıcı miktarı ve cinsi, karıştırma süresi ve türü gibi parametrelerin mikrokapsülasyona etkileri incelenmiştir. Mikrokapsüllerin morfolojisi ta ramalı elektron mikroskobu (SEM) ve optik mikroskop ile karakterize edilmiştir. Ek olarak, mikrokapsülasyonu açıklamak ve kimyasal yapısını araştırmak için Fourier dönüşümü kızılötesi spektroskopi (FT - IR), termogravimetrik analiz (TGA), yüksek performanslı sıvı kromatografi (HPLC) gibi analizler yapılmıştır.
Anahtar Kelimeler: Mikrokapsül, Kompleks Koase r vasyon, E Vitamini, Jelatin - Arap Zamkı
In this study, α - tocopherol (vitamin E) microcapsules will be formed by complex coacervation method using gelatin and gum arabic polymer mixtures. To form the emulsion as a surfactant and the microcapsule wall to impartinsolubilityproperty as crosslinker is added to wall m aterials. The effects of the parameters such as polymer ratio, surfactant quantity and type, cross - linker quantity and type, mixer time and type on microencapsulation will be investigated. Microcapsules morfologywill be characterized by scanningelectronmicroscopy (SEM) and opticalmicroscopy. Inaddition fourier transformationinfraredspectroscopy (FT - IR), thermogravimetricanalysis (TGA), high performance liquid chromotography (HPLC) analysiswill be carriedout to explain the microencapsulati on and investigate the microcapsulestructurechemically.
Keywords: Microcapsule, Complex C oa c ervation, Vitamin E, Gelatin, Arabic Gum